Het Zwin

Kruispunt Zwinlaan - Camille Lemonnierlaan, 8300 Knokke-Heist

Het Zwin is één van de bekendste natuurreservaten van Vlaanderen, gelegen aan de Belgische kust op de grens met Nederland. Het heeft een unieke fauna en flora. Jaarlijks strijken er duizenden vogels neer om te broeden, te overwinteren en naar voedsel te zoeken. 

Er zijn ook veel zeldzame planten in het natuurgebied te vinden, door een voortdurende invloed van zoute zeewater overleven er hier verschillende soorten die elders aan de Belgische kust nog amper te vinden zijn. Tijdens Beaufort Buiten de Grenzen zal het natuurpark ZWIN uitzonderlijk geopend zijn. De tentoonstelling maakt gebruik van het heraangelegd natuurpark met unieke kijkhutten. Het nieuwe ZWIN natuurcentrum, een prachtig bezoekerscentrum, opent zijn deuren pas in het voorjaar van 2016.

Hierdoor is er tijdens Beaufort ook geen parking nabij het kunstparcours. Parkeer u in de Zwinlaan of Bronlaan. Op het kruispunt van de Zwinlaan en de Camille Lemonnierlaan start het zenopad. Na een halfuurtje stappen kom je aan bij de kunstwerken van Beaufort Buiten de Grenzen. Vergeet jouw wandelschoenen niet!

Op het einde van het zenopad kan in de kiosk van A Dog Republic, die dienst doet als infopunt, een toegangskaart en bijkomende informatie gekocht worden. Je krijgt er ook een plattegrond mee met een overzicht van de werken.
Benieuwd? Download het plan en neem nu al een kijkje.

Kunstwerken op deze locatie